Stensunds folkhögskola

Folkhögskolan vid havet som är som ett växthus för människor. Det är Stensunds folkhögskolas egna ord. De vill att människor ska frodas på denna skola, precis som växter gör i växthus. Och de arbetar stenhårt för att ge alla elever förutsättningar att växa sig starkare som individer samtidigt som de breddar sitt intellekt.

Stensunds folkhögskola ligger i Trosa, som är en vacker liten stad som ligger i skärgården. Det är cirka 50 minuter från Stockholm city.

Yrkes-utbildning

Stensunds folkhögskola erbjuder flertalet yrkesutbildningar. Du kan studera för att bli socialpedagog, hälsocoach eller båtbyggare. Båtbyggarlinjen är relativt unik för Stensunds folkhögskola. Båtbyggare är ett eftertraktat yrke så efter avslutat kurs finns det stora möjligheter till jobb. I och med att utbildningen ligger i skärgården så är båtbyggare en utbildning som är väl anpassad till dess omgivning.

Utbildning på distans

Trots att vi varmt kan rekommendera dig att studera på plats i denna vackra miljö så passar det inte alla. Då är det bra att det finns utbildningar på distans så att kunskapen kan nå fram till alla. Distanskurserna på Stensunds folkhögskola inkluderar bland annat naturliv, hållbara gemenskaper, diet for a green planet och världsmusik. Ibland är det några få träffar som är inplanerade på distanskurserna och ibland är de helt på distans.

Kontaktuppgifter

stensunds folkhögskola

Nummer till skolan

0156-532 00

Mailadress till skolan

stensund@stensund.se