Skurups folkhögskola

Studera utan yttre styrning i en kreativ miljö

Skurups folkhögskola har funnits ända sedan 1888. Det är en av de viktigare platserna för utbildning av kulturarbetare i Sverige. Vill du också arbeta inom kultur? Eller är du kanske ute efter att bättra på dina betyg från gymnasiet eller bli journalist? På Skurups folkhögskola finns möjlighet till allt detta och ännu mer.

Studera med funktionshinder

Alla är välkomna till Skurups folkhögskola, inklusive personer med funktionsnedsättning. Lokalerna är till hög grad anpassade för personer med diverse funktionsnedsättningar. Det finns inga som helst begränsningar i vilka kurser du som har en funktionsnedsättning kan delta, men det är alltid bra att meddela skolan om din funktionsnedsättning vid ansökan. Detta är ingenting som på något sätt påverkar din ansökan, mer än att personalen kan göra sig redo på att ta emot dig och kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Bo i August Strindbergs hus

Skurups folkhögskola erbjuder dig att bo hos dem på internat, precis som på Hola folkhögskola och många andra. Det finns till och med möjlighet att bo i ett hus där August Strindberg en gång bodde, det huset heter Skurups Hus. Det finns även andra hus som kallas för Gläntan och Solliden. Det finns plats för runt 100 elever. När du bor på detta internat har du stor chans att hitta vänner för livet, speciellt med tanke på att det finns plats för så pass många. Dessutom är husen i fantastiska miljöer som kommer att få din kreativitet att frodas.

Kontaktuppgifter

skurups folkhögskola

Nummer till skolan

0411-55 89 00

Mailadress till skolan

expedition@skurupsfolkhogskola.se