Katrinebergs folkhögskola

En folkhögskola för alla. Det finns allmänna kurser, praktiska kurser och mycket mer som filmlinjen, utbildning till lärarassistent och diplomerad hälsovägledare.

Allmänna kurser

Det finns allmänna kurser med många olika inriktningar. Antingen får du en renodlad allmän kurs och läser upp de betygen du behöver för att ansöka till till exempel högskolan. Eller så läser du en hel kurs. De allmänna ämnena är då med, men också andra ämnen som gör att det blir till en hel utbildning. Hos Katrinebergs folkhögskola kan du bland annat komplettera de allmänna studierna med fotografi, programmering, bild och design, musik och idrott och hälsa.

Praktisk linje

Katrinebergs folkhögskola erbjuder unga vuxna från gymnasiesärskolan en vidareutbildning. Skolan och lärarna strävar efter att anpassa utbildningen så mycket som möjligt efter dig och dina behov. Du står i fokus och lektionerna formas och anpassas mer efter dig än vad du behöver anpassa dig till lektionerna. Det är blandade studier i skolbänken och praktiskt arbete. Du erbjuds att prova på kursen i fyra dagar först för att se om du känner att det är något för dig. Detta är en väldigt bra väg in i både studielivet och i arbetslivet. På Katrinebergs folkhögskola läggs en stark och stabil grund som förhoppningsvis gör att du kliver ut genom portarna med ett stort självförtroende och med mer kunskap när du har avslutat studierna.

Kontaktuppgifter

Katrinebergs folkhögskola

Nummer till skolan

0346 – 575 00

Mailadress till skolan

katrineberg@regionhalland.se