Kävesta folkhögskola

Kävesta folkhögskola är en skola som ligger i Sköllersta i närheten av Örebro. Detta är en skola med inriktning på musik, dans och konst. En kreativ skola med andra ord.

Kreativitet

Är du en kreativ själ som inte gillar att sitta fast i skolbänken utan vill röra på dig och skapa med händerna? Då är Kävesta den rätta folkhögskolan för dig. Här är det inriktning på ämnen där studier i skolbänken blandas med rörelse av kroppen, inte minst i dansen. Men även konst och formgivning och musik är ämnen där du rör på dig, främst armarna. Ta steget till att bli proffs inom din dröm hos Kävesta folkhögskola.

Allmän kurs

Om du önskar att plugga upp dina betyg från gymnasiet så kan du gå den allmänna kursen hos Kävesta folkhögskola. Beroende på hur många ämnen du ska studera och i vilken takt du vill göra det så ligger utbildningstiden på mellan ett och tre år. Istället för klassiska prov är det vanligt att du blir bedömd i diskussioner, redovisningar, praktiska arbeten och grupparbeten. När du är klar med studierna får du behörighet till både yrkeshögskola, högskola och universitet. Detta hjälper dig vidare i studierna och sedan in i yrkeslivet.

Kontaktuppgifter

kävesta folkhögskola

Nummer till skolan

019-602 49 50

Mailadress till skolan

info@kavesta.fhsk.se