Löftadalens folkhögskola

Löftadalens folkhögskola är en skola med runt 200 elever. Skolan ligger precis vid havet är är beläget relativt nära Göteborg.

Keramiklinjen

Om du är intresserad av keramik och hantverket som ligger bakom skåla, muggar och tallrikar så ska du söka dig till Löftadalens folkhögskola. Här erbjuds en keramiklinje på antingen ett eller två år. Denna utbildning kommer att ge dig mycket goda kunskaper om hantverket bakom keramik i alla dess sorter. Det ingår både utbildning inom hur du drejar, men också hur du formger på andra sätt som till exempel på frihand. Förutom det praktiska får du lära dig om keramikens historia och hur de kemiska sammansättningarna fungerar. Du får bland annat lära dig hur leran är uppbyggd och varför den stelnar till att bli hållbar när den bränns.

Etableringskurs

Är du ny i Sverige och är ute efter att etablera dig i samhället? Då är du mer än varmt välkommen till Löftadalens folkhögskola. Här finns det etableringskurser som lär ut det svenska språket men kursen är också orienterande och arbetsförberedande. Det svenska språket står i fokus, men även vad som kommer efter och hur du gör för att komma ut i samhället och i arbetslivet. En mycket hjälpsam kurs för dig som behöver stöd att bilda en vardag i Sverige. Dessutom träffar du andra i samma sits som kan bli ett stöd.

Kontaktuppgifter

Löftadalens folkhögskola

Nummer till skolan

0340 – 58 18 00

Mailadress till skolan

loftadalen@regionhalland.se