Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola ligger i Sigtuna som är en liten stad som ligger cirka 40 minuter norr om Stockholm City. Här kan du välja mellan olika utbildningar samt komplettera din gymnasiekompetens. Skådespelare är en populär utbildning som erbjuds på Sigtuna folkhögskola.

Skådespelare

Många drömmer om att bli skådespelare. Sigtuna folkhögskola erbjuder en utbildning inom skådespeleri och teater. Både för scenen och för filmduken. Utbildningen är i grunden ett år, men den kan förlängas med ytterligare ett år genom ett projektår som påbyggnad. På skolan finns även manus­utbildning, film­utbildning och musik- och ljud­produktions­utbildning. Detta gör att eleverna i de olika klasserna kan samarbeta för att hjälpa varandra. Skådespelarna får bra ljud och ljus på framträdandena och de som studerar ljud och ljus får öva på sina yrken i det verkliga livet. Ta tag i den där drömmen hos Sigtuna folkhögskola.

Boende och mat

Vill du bo på skolan så fungerar det utmärkt. De har ett internat med dubbelrum. Det innebär att ni är två personer som delar rum. För den som är behov av ett eget rum går det bra, bara man skickar in intyg på det. I priset så ingår det frukost och lunch alla vardagar. Det är ett väldigt fördelaktigt pris, och du är dessutom berättigad till CSN när du studerar på Sigtuna Folkhögskola.

Kontaktuppgifter

sigtuna folkhögskola

Nummer till skolan

08–592 583 00

Mailadress till skolan

info@sigtunafolkhogskola.se