Ädelfors folkhögskola

Folkhögskola i Småland

På Ädelfors Folkhögskola är alla välkomna att ta upp sina studier. Vare sig det gäller att plugga upp gymnasiebetyg eller för att få en ny utbildning. Välj mellan att bli bland annat undersköterska eller personlig tränare. Utbudet är brett. Precis som på Tollare Folkhögskola finns det chans till att studera på distans.

På Ädelfors folkhögskola är det stor fokus på individanpassad inlärning. Men det är även mycket grupparbeten och samtal i klassen för att inkludera alla. En fin balans mellan individen och gruppen.

vård och Omsorg

Hos Ädelfors finns det chans för dig som inte har komplett utbildning från gymnasiet eller grundskolan att få kompetens inom omsorg, omvårdnad och stöd. De har en allmän kurs, som betyder att du pluggar upp dina betyg, men kursen har en inriktning på vård- och omsorgsarbete. Detta kan jämföras med att gå omvårdnadsprogrammet på gymnasiet och är en bra start för dig som vill jobba på till exempel ett äldreboende eller ta dig vidare till att bli sjuksköterska.

Hälso- och friskvårdscoach

Vill du arbeta med hälsan? Då är denna utbildning för dig. Det är en utbildning på ett år som kräver grundskole och gymnasieutbildning. Du kan till exempel inrikta dig på att bli personlig tränare, massör eller instruktör för gruppträning.

Kontaktuppgifter

Nummer till skolan

0383 – 57100

Mailadress till skolan

info@adelfors.nu