Hjo folkhögskola

En folkhögskola men kristen människosyn i medeltida Hjo

Hjo folkhögskola ligger i Hjo som är en medeltidsstad som är populär bland turister på sommaren. Skolan är rik på resurser, framförallt kulturella resurser. Personalen är högutbildad och arbetar hårt för att möta alla elevers svårigheter för att skapa de bästa förutsättningarna. 

Kristna grunder i skolan

Hjo folkhögskola välkomnar alla människor, oavsett religion eller om man inte är religiös alls. Men skolan arbetar efter kristna grunder och är en del av Svenska kyrkan i Skaras stift. Att de arbetar med kristna grunder innebär bland annat att de tar ansvar för människor som är utsatta i samhället, tar hänsyn till olika bakgrunder och förutsättningar och regelbundet erbjuder andakt och enskilda samtal. Känner du inte att du passar in på denna bilden kan du läsa om Åsa folkhögskola här.

Kurser som erbjuds

På Hjo folkhögskola erbjuds det väldigt många kurser. Några av dem är integrationsassistent, konst, musik, kyrkomusiker, kultur om samspel och olika seniorkurser. Det finns även kurser för grönsaksodling – både småskalig och till självförsörjning.

Kontaktuppgifter

hjo folkhögskola

Nummer till skolan

0503-323 00

Mailadress till skolan

info.hjo@hjofolkhogskola.se