Vindelns folkhögskola

De bästa idéerna börjar ofta som drömmar. Med uppmuntran kan även en liten, obetydlig tanke förändra världen. Hos oss samlas de mest galna, nyfikna, kreativa, engagerade och omtänksamma människor du kan tänka dig. Vissa söker sig hit för att få grundläggande behörighet. Andra vill fördjupa sig i ett intresse och några skaffar sig yrkeskunskaper för framtiden. Hos oss blir drömmar till verklighet. Välkommen till Vindelns folkhögskola!

Vindelns folkhögskola ligger i Vindeln som är ett mindre samhälle 60 km från Umeå. Det är promenadavstånd till centrum och bra buss- och tågförbindelser till Umeå. Se karta: https://goo.gl/maps/SS5jvEeXsWz

Studierna individanpassas och bedrivs på grundskole- och/eller gymnasienivå. Målet med studierna är grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller för högskola, men personligt växande är också en väsentlig del av utbildningen.Vi tar emot dig som har UT, är 18-21 år, och har kunskaper i svenska på Språkintroduktion nivå 3 -4, eller SFI D. Du läser grundskole- och gymnasieämnen tillsammans med övriga studerande på Allmän kurs. Andra utbildningar som finns på skolan är kock, byggnadsvård, färg & form i inredning, hälsopedagog, spa-terapeut, trä & smide. Det finns ca 200 studerande på skolan.

Boende

Du bor i korridor med 10-12 andra personer. De flesta rummen är enkelrum. Gemensamma utrymmen är ett fullt utrustat kök, vardagsrum med TV, toaletter och duschar.

Stöd

På skolan finns socialpedagog, fritidskonsulent, studie- och yrkesvägledning och hög lärartäthet.

Fritid

Det finns gym, gympasal, biosalong, bastu, bagarstuga, musikrum, fotostudio och mörkrum. Du har möjlighet att använda skolans olika verkstäder efter ordinarie skoltid.

Kontakt

Intresserad? Kontakta Socialpedagog Peder Gustafsson, tel 070-333 71 79 eller peder.gustafsson@vindelnsfolkhogskola.se

http://www.vindelnsfolkhogskola.se      https://www.facebook.com/vindelnsfhsk

Kontaktuppgifter

Kontaktperson för Folkhögskolespåret:

Socialpedagog Peder Gustafsson
070-333 71 79
peder.gustafsson@vindelnsfolkhogskola.se

Kontaktuppgifter till folkhögskolan:

Postadress: Box 39, 922 21 VINDELN
Telefon: 0933-136 00
Fax: 0933-101 35
E-post: info@vindelnsfolkhogskola.se

Besöksadress: Folkhögskolevägen 14

Länk till karta: klicka här