Edelviks folkhögskola

I norra Västerbottens vackraste bygder ligger Edelviks folkhögskola. Edelvik är en mötesplats för människor från hela landet, med olika bakgrund och i olika åldrar. Vi tror på kulturen och människans kreativitet – vår undervisning utgår från denna övertygelse – vi tror på konsten, litteraturen, berättandet och teatern. Vi vill uppmuntra våra studerande att söka efter inre styrka och identitet.

Bygden är b.la. känt för sin starka berättartradition samt sina framgångsrika författare. Dessa kulturyttringar är två av flertalet kulturella profileringar som präglar vår verksamhet. Vi har dessutom ortens föreställnings- och konserthus på skolområdet, vilket erbjuder möjligheten att uppleva gästande uppsättningar. Herrgården är fortfarande den centrala och samlande byggnaden på skolområdet men har nu omgärdats av flertalet hus.

På Edelvik finns utrymme och rymd för lärande. Våra undervisningslokaler och verkstäder är rymliga och utanför ligger den oändliga norrländska naturen. Den trivsamma miljön och skolans engagerade lärare skapar goda förutsättningar för alla att nå sina studiemål.

Edelviks folkhögskola ligger i Burträsk, ett mindre samhälle 40 km sydväst om Skellefteå. Det är lätt att ta sig med buss mellan Edelvik och Skellefteå. Se karta: https://kartor.eniro.se/?c=64.513919,20.640169&z=14&q=;3532920;yp

Studierna individanpassas och bedrivs på grundskole- och/eller gymnasienivå. Målet med studierna är grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller för högskola, men personligt växande är också en väsentlig del av utbildningen.Vi tar emot dig som har UT, är 18-21 år, och har kunskaper i svenska på Språkintroduktion nivå 3 -4, eller SFI D. Du läser grundskole- och gymnasieämnen tillsammans med övriga studerande på Allmän kurs. Andra utbildningar som finns på skolan är konst, skådespelare, film. Totalt finns det ca 100 studerande på skolan.

Vi välkomnar dig till en plats med värme och kvalitet!

Boende

Du har eget rum i ett hus där det bor ca nio personer. Gemensamma utrymmen är ett fullt utrustat kök, TV-rum, toaletter och duschar och tvättstuga. Du bor tillsammans med övriga studerande.

Stöd

På skolan finns internatansvarig tre kvällar i veckan, café-verksamhet, personal för enskilda samtal, studie- och yrkesvägledare. Du får en egen kontaktperson

Fritid

Du har tillgång till gym, simhall, musik- och konstverkstäder, biljard och pingis.

Kontakt

Intresserad? Kontakta Studie- och yrkesvägledare Linda Vikström, tel 0914 – 795 102 eller linda.vikstrom.edelvik@folkbildning.net

http://www.edelvik.se   https://www.facebook.com/edelviksfolkhogskola

 

 

Kontaktuppgifter

Kontaktperson för Folkhögskolespåret

Studie- och yrkesvägledare Linda Vikström
0914 – 795 102
linda.vikstrom.edelvik@folkbildning.net

Kontaktuppgifter för folkhögskolan

Edelviks folkhögskola
Skelleftevägen 1
937 32 Burträsk
0914 – 795 100
info@edelvik.se

 

Se karta: https://kartor.eniro.se/?c=64.513919,20.640169&z=14&q=;3532920;yp