Dalslands folkhögskola

dalsland

Dalslands Folkhögskola är en medelstor folkhögskola med omkring 200 kursdeltagare och drivs av Västra Götalandsregionen (VGR). Skolan har verksamhet i Trollhättan och i Färgelanda. På Allmän kurs finns sedan många år en inriktning mot dyslexi och även en för deltagare med invandrarbakgrund.  Vi har även en kurs med svenska som andraspråk på grundskolenivå för dem som är nyanlända och precis klarat sin SFI.

Skolan har även profilkurser. Livslinjen är en självförtroendestärkande kurs där man får stöd att hitta en riktning i livet. Sedan hösten 2016 erbjuder vi en utbildning för dem som vill arbeta med Människor på flykt, kursen innehåller såväl bakgrund till flyktingsituationen i Europa som konkreta yrkesfärdigheter för att jobba som boendecoach eller integrationsguide. I kursen ingår meriterande internationell praktik eller praktik på olika typer av boende eller mottagande av nyanlända i Sverige.

Folkhögskolespåret

Vi erbjuder boende, stöd, aktiviteter och utbildning integrerat med Allmän kurs, nybörjarsvenska och Svenska som andraspråk på både grundskole- och gymnasienivå. Unga med ambitioner kan studera här tills de uppfyller kraven för att få behörighet att gå vidare till studier vid universitet och högskola.

Deltagarna bor i eget rum med dusch och toalett. På internatet finns personal kl 7-18 måndag-fredag. Övrig tid finns dygnet runt jourberedskap för att ge stöd.

Kostnad

Kostnaden för boende och studier är 750 kr per dygn, 365 dagar om året, då ingår hyra, mat alla dagar i veckan året runt, mentorskap, individanpassad omsorg och aktiviteter. Studierna erbjuds under läsårstid, anpassas efter förutsättningar och kan utsträckas till heltid när den unge är redo för det. För mer information om skolan och om boendemiljön, se även www.dals.fhsk.se eller Facebook.

Kontaktpersoner

Tomas Rydsmo, rektor
tomas.rydsmo@vgregion.se
070 082 40 27

Charlotte Day, biträdande rektor
eva.day@vgregion.se
0705-261466

Dalslands folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
458 30 Färgelanda

www.dals.fhsk.se

Länk till karta: klicka här

Kontaktuppgifter

Hemsida http://www.dals.fhsk.se/

Tomas Rydsmo, rektor
tomas.rydsmo@vgregion.se
070 082 40 27

Charlotte Day, biträdande rektor
eva.day@vgregion.se
0705-261466