Dalkarså folkhögskola

Dalkarlså folkhögskola

Här möter du många nya möjligheter i en unik kulturmiljö, nära havet i Västerbottens kustland och den Europeiska kulturhuvudstaden 2014, Umeå. Kreativa linjer och närhet mellan lärare och kursdeltagare är naturliga inslag hos oss. Mångfalden av olika människor skapar dynamik och spännande möten på vår skola. Våra utbildningar utgår från dina egna förutsättningar, oavsett om du är erfaren och rutinerad eller har fått ett nyblivet intresse i något av skolans profilområden. Delar av anläggningen är tillgänglig för rörelsehindrade. Dalkarlså folkhögskola ligger i Dalkarlså utanför Bygdeå, 40 km norr om Umeå. Det är lätt att ta sig med buss mellan Dalkarlså och Umeå.

Se karta: https://goo.gl/maps/2Q1UEdS3hHv

Studierna individanpassas och bedrivs på grundskole- och/eller gymnasienivå.  Målet med studierna är grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller för högskola, men personligt växande är också en väsentlig del av utbildningen.Vi tar emot dig som har UT, är 18-21 år, och har kunskaper i svenska på Språkintroduktion nivå 3 -4, eller SFI D. Du läser gymnasieämnen tillsammans med övriga studerande på Allmän kurs. Andra utbildningar som finns på skolan är pop/rock-musiker och lovsång. Det finns ca 40 studerande på skolan.

Videos från skolan:

https://www.facebook.com/dalkarlsa/videos/1510552342297804/

Boende

Du har oftast eget rum med dusch och toalett, delar kök, tvättstuga och vardagsrum med andra i huset. I varje hus finns 10 rum och du bor tillsammans med övriga studerande på skolan.

Stöd

På skolan finns kurator, socialpedagog och du får en egen kontaktperson. Det är små studiegrupper och du kan få extra stöd vid behov.

Fritid

Det finns motionsrum och tillgång till idrottshall några gånger i veckan.

Kontakt

Intresserad? Kontakta rektor Stig Åsbringer
tel 0934-30495
stig.asbringer@dalkarlsa.se

http://www.dalkarlsa.nu      https://www.facebook.com/dalkarlsa

Kontaktuppgifter

Kontaktperson för Folkhögskolespåret:

Rektor Stig Åsbringer
0934-30495
stig.asbringer@dalkarlsa.se

Dalkarså folkhögskola
Dalkarlså 30
915 98 Bygdeå
0934-304 95
info@dalkarlsa.se

Länk till karta: klicka här