Ädelfors folkhögskola

ImageGen.ashx

Om Ädelfors folkhögskola
Ädelfors folkhögskola är ett folkbildnings- konferens- och kulturcentrum för alla. Skolan startade år 1957 och drivs av Arbetarrörelsen i södra Sverige. Ädelfors folkhögskola är belägen cirka 8 kilometer öster om Vetlanda i samhället Holsbybrunn. Det finns goda bussförbindelser till tätorten Vetlanda som ligger centralt beläget mellan de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Ädelfors är en av landets större folkhögskolor med ca 300 deltagare. Skolans profil sedan drygt 25 år tillgänglighet med en inkluderande lärarmiljö. Samtliga våra kurser och utbildningar är öppna för deltagare med funktionsnedsättning. Vi har drygt 60 års erfarenhet av att stärka människors position på arbetsmarknaden genom individanpassad vuxenutbildning.

Målgrupp
Ensamkommande ungdomar med uppehållstillstånd.

Antal platser
Terminen börjar i augusti och det finns plats för upp till 8 deltagare.

Kurser, utbildningar och inriktningar vi erbjuder
Folkhögskola är en skolform som utgår från deltagarens behov av kunskap och personlig utveckling och stora möjligheter finns till individuell anpassning. Ädelfors har allmänna kurser på grund- eller gymnasienivå där deltagaren kan välja en inriktning och bli behörig för högskola eller yrkeshögskola. Dessutom finns yrkesförberedande utbildningar: Fritidsledare, Friskvårdspedagog och Dataspelsutveckling.

Förkunskaper hos deltagarna
Tillräckliga förkunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra sig studier på grund eller gymnasienivå

Boendeformer, mat och personalresurser
Skolans internat har ca 100 rum. Ett rum är på ca 23 kvm och har dusch och toalett. Rummen är möblerade med enkelsäng, nattduksbord, fåtölj och skrivbord. Vi har 29 lägenheter med olika grader av anpassning. Alla lägenheter har kök, dusch, toalett, telefon, tv samt larmutrustning. Skolans restaurang serverar frukost, lunch och middag sju dagar i veckan. På skolan finns personal dygnet runt måndag till fredag.

Kursstart/löpande intag
Augusti, vid övriga tider ta kontakt med folkhögskolan för en diskussion.

Fritid och aktiviteter
Ädelfors folkhögskola erbjuder stora möjligheter till en aktiv fritid. Vi har motionsspår, elljusspår, gymlokaler, paintballbana, tennisbana och bastu. Här kan deltagarna spela bangolf, bordtennis, boule, volleyboll, biljard eller prova på luftgevärs- och bågskytte. Vi har dessutom ett trevligt nyrenoverat bibliotek med den senaste litteraturen. På skolan finns också ett elevcafé där man kan äta något gott, titta på tv eller bara umgås. Där finns även interaktiva spel att prova på. På kvällarna anordnas ofta speciella aktiviteter.

Lokal samverkan
Skolan har goda kontakter med det lokala föreningslivet, näringslivet och olika frivilligorganisationer.

Kostnad per person
Kontakta folkhögskolan för mer information.

Kontaktpersoner
Ole Busse
rektor
Telefon: 0383-571 11.
ole.busse@adelfors.nu

Carina Lindén – Rydén
bitr. rektor
Telefon: 0383-571 92.
carina.linden-ryden@adelfors.nu

Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
570 15 Holsbybrunn

Länk till hemsida: klicka här

Länk till karta: klicka här