Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola är en skola med hälsoprofil som ligger i Vimmerby tätort. Vimmerby ligger i vackra omgivningar med goda möjligheter till friluftsliv och fysiska aktiviteter.

På Vimmerby Folkhögskola kommer vi att från och med höstterminen 2016 kunna erbjuda plats för ensamkommande ungdomar med permanent uppehållstillstånd som fyllt 18 år.

Kursen genomförs i folkhögskoleanda med den värdegrund som gäller för Vimmerby folkhögskola och genomförs i de lokaler där all annan kursverksamhet finns.
Studier kan erbjudas på grundskolenivå och på gymnasienivå och inleds med en introduktionsperiod där kunskapsnivå och målsättning dokumenteras. Därefter kommer deltagaren att studera på den nivå som framkommit under introduktionen. Vi har kontinuerligt intag till kursen.

Vi erbjuder boende på vårt internat, till den som behöver, tillsammans med våra övriga internatelever. Vi kommer att ha personal som har begränsad tillsyn/aktiviteter under veckan. Boendet löper helårsvis.

Administration och kontakter
Det kommer att finnas en kursföreståndare som har det administrativa ansvaret. Kursföreståndaren ansvarar för att hålla kontakterna med handläggare. Det som vi ser är viktigt är att det finns endast en handläggare per kommun som tillsammans med kursföreståndaren utgör kontaktytan mellan kommunen och skolan.

Kontaktpersoner
Håkan Faxberg

hakan.faxberg@folkbildning.net
tel: 0705816827 el. 0492 14300

Vimmerby folkhögskola
Bryggaregatan 8
598 35 Vimmerby

Länk till karta: klicka här