Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola ligger i byn Strömbäck, 18 km sydöst om Umeå. Det är lätt att ta sig med buss mellan Strömbäck och Umeå och det tar 20-30 minuter enkel resa. Orten Strömbäck ligger mitt i ett av södra Västerbottens mest natursköna områden där Umeälven möter Bottenhavet. Här finns bad, fiske och båtliv endast ett stenkast bort. Dessutom finns närhet till strövområden, skidspår och skoterleder som alla sträcker sig från Strömbäck till fina Norrmjöle. Se karta: https://goo.gl/maps/pRr9P6fespB2

Personalen på Strömbäck har lång erfarenhet och är beredd att bjuda på sig själv för att de studerande skall få ut så mycket som möjligt av tiden på skolan. Vi utgår från varje persons behov och möjligheter och försöker möta dem så allsidigt som möjligt. I kombination med små grupper där alla blir sedda, trivsamma lokaler och natursköna omgivningar ger det här dig de bästa förutsättningarna för goda studieresultat. För att skapa goda förutsättningar för de studerande satsar vi på att erbjuda avancerade digitala verktyg.

Du läser ämnen tillsammans med övriga studerande på Allmän kurs. Studierna individanpassas och bedrivs på grundskole- och/eller gymnasienivå. Förstärkt stöd i svenska och engelska finns liksom möjligheter till läxhjälp. Målet med studierna är grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller för högskola, men personligt växande är också en väsentlig del av utbildningen. Andra utbildningar som finns på skolan är journalist, musikalartist, polisförberedande kurs och e-sport. Totalt går det ca 130 elever på skolan. Vi tar emot dig som har UT, är 18-21 år, och har kunskaper i svenska på Språkintroduktion nivå 3 -4, eller SFI D.

Boende

Du har eget rum med egen dusch och toalett, delar kök, tvättstuga och vardagsrum med andra i huset.
I varje hus finns 5 – 10 rum och du bor tillsammans med övriga studerande.

Stöd

På skolan finns specialpedagog och en studieverkstad där du får hjälp med läxläsning och språkträning. Det finns studievägledning, kurator och skolpräst. Du får en kontaktperson.

Fritid

Du har tillgång till gym, gympasal, bastu, bibliotek och biljard även efter lektionstid. Varje torsdagskväll ordnas Café Strömbäck med fika och olika programpunkter.

Kontakt

Intresserad? Kontakta bitr. rektor Berith Sonning, tel 090-426 11 eller berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se

http://www.strombacksfolkhogskola.se

https://www.facebook.com/Strömbäcks-folkhögskola-300629875883/

Kontaktuppgifter

Bitr. rektor Berith Sonning
090-426 11
berith.sonning@strombacksfolkhogskola.se

http://www.strombacksfolkhogskola.se

Länk till karta: klicka här