ladda ned

Folkhögskolan och dess byggnader ligger vackert inbäddad i lummig parkmiljö i den lilla byn Östra Grevie. Här finns fantastiska omgivningar och strövområden, mystiska lämningar från hednisk tid och en modern, levande landsbygd. Storstaden når du med hjälp av tåg eller buss.

Terminen börjar i augusti med att ungdomarna i Utslussverksamheten, efter kartläggning av förkunskaper, placeras i ordinarie klasser på folkhögskolans allmänna kurs. Man kan studera på grund- eller gymnasialnivå. Utöver undervisningen organiseras en del fritidsaktiviteter tillsammans med övriga deltagare på allmänna kursen.

Folkhögskolan erbjuder internatboende integrerat bland övriga studerande. Husen varierar i storlek vilket innebär att det bor allt mellan fem till tretton studerande i respektive hus. Alla har tillgång till eget rum men delar kök, dusch, toalett och övriga utrymme med andra ”internatare”. I internathyran ingår stor frukostbuffé och lunch varje skoldag. För att bo på internatet krävs det att den studerande fyllt 18 år och studerar på folkhögskolan.

Resurspersoner kommer att finnas på folkhögskolan för ungdomarnas sociala stöd och tillsyn. Då formen ska ses som ”utsluss¬boende” kommer inte personal att finnas dygnet runt, utan som anpassat stöd mestadels kvällar, helger och lov.

5-6 platser. Intag är möjligt även under terminens gång. Studiebesök på folkhögskolan kan ordnas efter önskemål.

www.ostragreviefolkhogskola.com

Kontaktperson
Peter Ekstrand
peter.ekstrand@ostragreviefolkhogskola.com
040-556203

Östra Grevie folkhögskola
Gamla landsvägen 39
235 99 Vellinge

Länk till karta: klicka här