sterlen fhsk logo

På Österlens folkhögskola kan vi erbjuda boende och studier i ”folkhögskolepårets anda”. Detta innebär att ensamkommande ungdomar kan från det år de fyller 18 år studera på skolan och bo på vårt öppna internat.

I ”paketet ” ingår studier, boende på internatet, mat fem dagar i veckan. Stöd med läxläsning, hjälp att betala räkningar. Vägledning vid kontakt med myndigheter, vårdcentral, framtida arbetsgivare med mera.

Det finns också möjlighet att lära sig mer om olika samhällsfunktioner då vi bjuder in olika aktörer att föreläsa för oss.

Exempel på sådana kan vara försäkringsbolag, arbetsförmedling, skatteverket med flera.

Självklart får ungdomarna också delta i de andra aktiviteter som anordnas på skolan.

Ett par gånger i månaden träffas vi någon av helgdagarna. Vi utser en matlagare. Personal går med denne och gör inköp. Personal finns för att hjälpa/stötta under hela matlagningsprocessen. Man bjuder sen resten av gruppen på gemensam middag med efterätt. Matlagningen går sedan runt på deltagarna under helgträffarna.

Personalen finns tillgänglig för ungdomarna minst fem dagar i veckan. Personalen har lång erfarenhet av arbete med gruppen ensamkommande, vilket underlättar när det dyker upp hinder längs vägen.

Personal uppdaterar skriftligt ungdomarnas utveckling till placerande kommun på regelbunden basis. Ett mycket smidigt sätt för förvaltningen att hålla sig ajour med vad som händer i ett visst ärende.

När det gäller ungdomar under 18 år som anses mogna för ”folkhögskolespåret” finns det andra lösningar att tillgå.

Vi erbjuder individuellt anpassad utbildning för de ungdomar som väljer att genomföra sin skolgång hos oss. All undervisning sker på din nivå och individuella studieplaner upprättas.

Studiebesök
Är du intresserad av ett studiebesök är du välkommen att kontakta Sofia Byberg.
sofia.byberg@osterlen.fhsk.se, tel: 0417-28013

Kontakt
Sofia Byberg
Föreståndare Folkhögskolespåret
0417-280 38 eller 0705-82 60 56
sofia.byberg@osterlen.fhsk.se

Jeanette Ranelycke
Rektor
0417-280 03 eller 0702-42 70 50
jeanette.ranelycke@osterlen.fhsk.se

Österlens folkhögskola
Malmövägen 41
273 35 Tomelilla
http://www.osterlen.fhsk.se/

Länk till karta: klicka här