images

Ölands folkhögskola ligger i Ölands Skogsby ca 20 km från Kalmar. Skolan har en Allmän kurs med fyra inriktningar och åtta profilkurser med estetiska inriktningar.

På Ölands folkhögskola erbjuder vi sedan höstterminen 2016 plats för 5 ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år. Kursen genomförs i folkhögskoleanda med den värdegrund som gäller för Ölands folkhögskola och genomförs i de lokaler där all annan kursverksamhet finns. Studier kan erbjudas på gymnasienivå och vi planerar för en kurs på grundskolenivå.

Kursen inleds med en introduktionsperiod där kunskapsnivå och målsättning dokumenteras. Därefter kommer deltagaren att studera tillsammans med andra deltagare på Allmän kurs. De allmänna kursernas inriktningar är Bild-, Film-, Hälsa- och Praktisk inriktning. Deltagarna studerar gymnasieämnen måndag – onsdag och inriktningsämnet torsdag – fredag.

Vi erbjuder boende på vårt internat tillsammans med våra övriga internatelever. Vi kommer att ha personal som stöttar i vardagslivet i fritidsaktiviteter och hjälper till med myndighetskontakter. Boendet löper helårsvis. Vi har fem platser reserverade för folkhögskolespåret vid läsårets start. Under läsåret har vi intag till kursen i mån av plats på boendet.

Administration och kontakter

Det kommer att finnas en kursföreståndare som har det administrativa ansvaret. Kursföreståndaren ansvarar för att hålla kontakterna med handläggare.

Kontaktperson

Åke Holm
0485 564 405

ake.holm.oland@folkbildning.net

Mats Brate
0485 564 440

mats.brate@folkbildning.net

Ölands folkhögskola
Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Länk till hemsidan: klicka här

Länk till karta: klicka här