Fridhems folkhögskola

killeutomhus_0På Fridhems folkhögskola bor du tillsammans med andra kursdeltagare. Du bor i eget rum med dusch och toalett. Köket delar du tillsammans med andra kompisar. Det finns ett rum med soffor och tv där man kan hänga. Du träffar andra som bor på skolan hela tiden och övar därför svenska dygnet runt.

Du läser gymnasienivå och när du är klar har du behörighet till högskola och universitet. Varje deltagare har sin egen kursplanering, så du får läsa precis det du behöver. På allmänna kursen läser du ett ämne i taget i 8 veckor, du läser ditt ämne 3 dagar i veckan, 2 dagar i veckan har du en inriktning, då väljer du mellan foto, grafisk, grafisk fördjupning, högskoleförberedande, studieförberedande, kreativt skrivande, serieteckning eller måleri och formspråk. Alla som går på skolan har möjlighet att vara i skollokalerna dygnet runt.

Det finns möjlighet att läsa Engelska med hjälp av intensivkurs på sommaren i England eller Sverige. Vi erbjuder också sommarjobb på skolan, det kan innebära arbete med vaktmästarna, i köket eller att man hjälper till med städning.

Du kommer att få en lärare som mentor och som hjälper dig med studierna. Det finns en person som kan hjälpa dig med olika papper som rör pengar och kontakt med socialsekreterarna. Om du vill kan du också få en boendementor. Det är en annan deltagare som du bor tillsammans med, som kan hjälpa till med saker du undrar över där du bor, köket, tvätten osv.

Det händer mycket på fritiden. Det finns alltid kompisar att snacka med. En kväll i veckan är det ”Café”, det är t.ex. teatersport, filmvisning eller fotoutställning. I skolans biograf, Lilla Palladium kan du kolla på film eller kabel-TV.

Kontaktuppgifter

Fridhems folkhögskola
Rönnebergsvägen 10
26822 Svalöv

Hemsida https://fridhem.fhsk.se/

Anders Clevestad
anders.clevestad@fridhem.fhsk.se
0418 – 44 60 20
0739 – 14 60 29

Länk till karta: klicka här